Een maagverkleining of ‘gastric bypass’ is een operatie die wordt gezien als ‘laatste redmiddel’ ter bestrijding van ernstig overgewicht.

Ook een gastric sleeve of sleeve gastrectomie is een operatie waarbij een deel van de maag wordt weggehaald ten behoeve van gewichtsverlies.

Ik heb jarenlang samengewerkt met Rijnstate (nu: Vitalys) om mensen te begeleiden naar een operatie toe. Doordat er grote hoeveelheden mensen worden geopereerd, is dit inmiddels overgenomen door de NOK, Nederlandse Obesitas Kliniek.

Ik zie echter nog zeer regelmatig mensen die voor de operatie begeleid moeten worden door een diëtist, je komt anders niet in aanmerking. Ook zie ik met enige regelmaat mensen die klachten hebben van de GBP (teveel afvallen, dumpingklachten, tekorten, aankomen). U bent voor dergelijke vragen dus bij mij aan het goede adres! Wanneer u ver weg woont, kunt u altijd eenmalig bij komen en daarna telefonisch of mailbegeleiding krijgen.

Voor meer informatie over beide operaties klik hier: volgt!

Voor meer informatie over de criteria waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen klik hier: Inclusie-bariatrie

Diëtiste Muriël Langedijk,
Cornetstraat 15,
Duiven

0316-285844
06-13683075

mcm.langedijk@planet.nl

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Mijn website heeft (nog) geen Https (veilige) verbinding. Dit is niet verplicht. Op mijn site zijn geen invulbladen waar u uw gegevens op moet invullen die bij mij terecht komt. Wanneer u mij mailt, is dat uw eigen keuze, probeer nooit al te veel privacygevoelige informatie te delen via de mail. De privacyverklaring kunt u hier inzien: privacyverklaring