Snel afvallen? Dat kan wel, maar de kans dat u weer aankomt is zeer groot. Probeer zo normaal mogelijk af te vallen, dus een goede, gezonde basisvoeding met af en toe wat extra’s. Het is belangrijker om eens te kijken naar uw gedrag, dan dat u heel krampachtig allerlei dingen gaat weglaten. Waarom eet u die ‘extraatjes’? Eet u onbewust? Eet u snel? Geniet u eigenlijk wel van het eten? Verveelt u zich misschien? Als u hier eens over nadenkt, krijgt u meer inzicht in uw voedingsgedrag. Soms is dat best confronterend en ook zeer moeilijk te veranderen. Probeer eens de volgende ‘trucjes’:

– Heeft u veel automatismen?
Ga eens op een andere plek zitten of spreek met uzelf af om alleen aan tafel te eten. Ook spullen op een andere plek leggen helpt. Hang ook eens een briefje in de kast met “nee”. Het lijkt misschien kinderachtig, maar zo haalt u wel die automatismen er uit.

– Bent u moe, verveelt u zich of gaat u uit boosheid eten?
Doe wat uw lichaam u ingeeft, als je moe bent, moet je toch uitrusten??

– Kunt u niet stoppen na 1 koekje?
Dat is niet zo vreemd, u heeft dan de smaak te pakken… U kunt er beter zo min mogelijk aan beginnen. Neemt u toch iets, let dan op de kalorieën van een product (50 kcal voor een koekje is aardig). Wilt u geen tweede nemen, leg het dan weg of koop koekjes die minder lekker zijn. Dit blijft voor velen een heikel punt! Overigens is het zo dat u minder behoefte aan snoep en zoet krijgt, als u wat langer zonder zoet ‘leeft’.

Kunt u het zelf niet, stopt u snel of komt u weer aan? Maak eens een afspraak.

U kunt bij mij ook uw vetpercentage laten meten (zogenaamde ‘vierpuntsmeting’). Leuk wanneer u begint met sporten en afvallen.

Bereken hier uw BMI: BMI meter

Slideshow over welke invloeden er zijn op het overgewicht: Overgewicht-complexe-materie

Wilt u het officiële filmpje zien wat hierbij hoort? Kijk hier: youtube overgewichtfilmpje

Diëtiste Muriël Langedijk,
Cornetstraat 15,
Duiven

0316-285844
06-13683075

mcm.langedijk@planet.nl

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Mijn website heeft (nog) geen Https (veilige) verbinding. Dit is niet verplicht. Op mijn site zijn geen invulbladen waar u uw gegevens op moet invullen die bij mij terecht komt. Wanneer u mij mailt, is dat uw eigen keuze, probeer nooit al te veel privacygevoelige informatie te delen via de mail. De privacyverklaring kunt u hier inzien: privacyverklaring