Wanneer u de diagnose ‘prikkelbaar darm syndroom’ heeft gekregen, zijn er al vaak veel doktersbezoeken aan vooraf gegaan. Soms duurt het ook lang voordat iemand überhaupt naar de huisarts gaat. Soms ben je zo gewend aan bepaalde klachten, dat het niet eens meer opvalt! Door bepaalde omstandigheden kunnen de darmklachten erger worden zodat je echt in het dagelijks leven last hiervan hebt. Pijn, diarree of juist obstipatie, opgeblazen gevoel, krampen, gasvormingen. Het vervelende is dat er vaak maar weinig dingen helpen of je laat heel veel voedingsmiddelen weg waarvan je denkt dat het klachten geeft en het helpt eigenlijk ook niet… Een goed moment voor de diëtist!

Ik heb veel ervaring met maag-darmklachten en de eventuele intoleranties die daarbij horen (lactose-intolerantie komt vaak voor). Tevens heb ik contact met een hypnotherapeut in Westervoort, met PDS als specialisatie. Soms kun je namelijk ook op dit vlak (gedrag, stress, ontspanning) iets doen.

Wanneer u komt, wordt de voeding met de klachten goed nagevraagd en wordt gekeken wat u allemaal al geprobeerd heeft.

Een dieet is bijvoorbeeld vezel & vochtrijk, maar ook regelmaat, rust en beweging is belangrijk. Sinds enige tijd is ook het FODMAP dieet een goede optie (zie op deze website:  fodmap).

Diëtiste Muriël Langedijk,
Cornetstraat 15,
Duiven

0316-285844
06-13683075

mcm.langedijk@planet.nl

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Mijn website heeft (nog) geen Https (veilige) verbinding. Dit is niet verplicht. Op mijn site zijn geen invulbladen waar u uw gegevens op moet invullen die bij mij terecht komt. Wanneer u mij mailt, is dat uw eigen keuze, probeer nooit al te veel privacygevoelige informatie te delen via de mail. De privacyverklaring kunt u hier inzien: privacyverklaring