Maagverkleining na lange tijd.

Het komt voor dat mensen die langere tijd geleden een maagverkleining, maagband of gastric sleeve hebben gehad, toch weer moeite krijgen met het eten. Men komt wel eens aan, oude verkeerde gewoontes sluipen er weer in en er worden te grote porties gegeten.
Erg vervelend en veel mensen schamen zich er voor…heb je zo’n operatie gehad en dan kom je weer aan!

Het is in principe normaal als u iets aankomt, nadat u het ‘laagste gewicht’ heeft bereikt. Dit kan oplopen tot zo’n 10%
Wanneer dit beperkt blijft, hoeft het niet altijd een probleem te zijn. Gezond eten, bewegen en een gezonde leefstijl heeft ook effect wanneer u wat te zwaar bent!

Wanneer u merkt dat er problemen ontstaan met de voeding, zoals teveel snoepen, onregelmatig eten, vitamines niet nemen, stress-eten, dan is het een goed idee om eens bij mij langs te komen.
U hoeft zich niet te schamen voor een terugval. Dit is menselijk en heeft vaak ook met eerder eetgedrag te maken.

Hoe is die begeleiding?
Allereerst moet u proberen zelf aan te geven wat u wil en wat u verwacht. Ook zal ik veel vragen stellen rondom het eten: hoe eet u, wat eet u, waar eet u, hoe is het met de regelmaat, hoe is het eetgedrag (onbewust, automatisme, emotioneel eten), enzovoort.
Door een andere, positievere aanpak, hoop ik u te kunnen motiveren om uw voeding weer aan te passen. Kleine doelen en kleine veranderingen hebben ook effect. Het is belangrijk om te kijken naar wat er mis gaat en waarom en wat u er aan kunt doen.
Voor ons beiden een uitdaging! Neem eens contact op een vraag naar de mogelijkheden.

Menu