Overgewicht bij kinderen

Overgewicht bij kinderen is een groot, landelijk probleem. In Duiven is het overgewichtprobleem gelukkig niet zo groot als in de randstad, maar ook in deze omgeving zijn kinderen te zwaar. Dit kan diverse oorzaken hebben, zoals minder beweging, teveel eten, aanleg. Binnen mijn praktijk loopt het traject ‘SamenSterk’, om overgewicht bij kinderen aan te pakken. Samen met Gerard Toussaint (trainer, coach, karateleraar) is het mogelijk om in een groep samen te sporten en lekkerder in je vel te komen zitten. Dit kan alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen.

Naast het sporten is ook de aandacht voor voeding belangrijk. U komt, samen met uw kind, in de praktijk waarbij wordt gekeken wat er anders kan in de voeding. Ik probeer vooral zo min mogelijk te verbieden qua voeding, maar het ‘anders’  te doen en het aan te passen aan de omstandigheden binnen het gezin. Ook uw kind kan vaak met leuke oplossingen en ideeën komen!  De kosten worden gewoon vergoed door de verzekering, ook het eigen risico wordt niet gebruikt! Gewoon gratis dus! (tot 3 uur per jaar).

Daarnaast organiseer ik af en toe een actie om aandacht rondom overgewicht te blijven houden. Afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld een gezonde lunch verzorgd samen met ‘Zonnekinderen’  bij de Remigius school. Dit was erg leuk!

Een nieuw project is een kookworkshop samen met de Groene Schuur. Gezond eten gaat ook om durven proeven, groente eten, gezond eten lekker vinden! Het is 1 middag op 6 maart voor ouder & kind!

Gezond eten is ook lekker! Ga naar mijn berichten of direct naar de groene schuur voor informatie en aanmelden: GroeneSchuur

Kijken of uw kind overgewicht heeft? Klik hier: hartstichting bmi

 

Menu