Wanneer naar de diëtist?

Tegenwoordig is er een enorm aanbod van informatie over voeding en diëten op het internet te vinden. Niet altijd overzichtelijk en zeker niet altijd betrouwbaar.

Een van de redenen om een diëtist te bezoeken is betrouwbare, wetenschappelijke informatie te krijgen over het onderwerp waar u meer over wilt weten.

U kunt begeleiding krijgen bij het afvallen, maar de diëtist doet meer! Bij diverse aandoeningen is de diëtist betrokken. Denk aan ondervoeding, darmklachten, diabetes, hoge bloeddruk, allergieën.

Mijn aanpak bij overgewicht is wellicht anders dan u verwacht. Uiteraard ga ik in op wat u graag wil. Wilt u graag een dieetlijst en weten wat u kunt eten? Prima. Soms is dat ook voldoende.  Vaak werk ik echter ook aan het gedrag rondom de voeding. Dit is immers belangrijk voor de lange termijn. Er zijn namelijk veel invloeden op ons eetgedrag. U weet vast zelf ook wel dat een frietje of die koek niet helemaal gezond is, maar verandert u het ook? Dit proces van gedragsverandering, daar hoop ik u bij te kunnen helpen. Samen bekijken we uw voeding en gewoonten. U geeft hiervoor best veel informatie over uw privéleven. Dat waardeer ik!

U kunt bij mij terecht voor onder andere:

overgewicht bij volwassenen

overgewicht bij kinderen

ondergewicht enondervoeding

hoog cholesterol

hoge bloeddruk

diabetes mellitus

maagdarmklachten

U kunt beter naar mijn collega Wilma Koghee (Arnhem zuid) bij coeliakie en bij ernstige allergieën (onduidelijke of vele allergieën gecombineerd) naar de allergie-diëtisten in Arnhem.

Menu