Wanneer naar de diëtist?

Tegenwoordig is er een enorm aanbod van informatie over voeding en diëten op het internet te vinden. Niet altijd overzichtelijk en zeker niet altijd betrouwbaar.

Een van de redenen om een diëtist te bezoeken is betrouwbare, wetenschappelijke informatie te krijgen over het onderwerp waar u meer over wilt weten.

U kunt begeleiding krijgen bij het afvallen, maar de diëtist doet meer! Bij diverse aandoeningen is de diëtist betrokken. Daarnaast wordt niet alleen gekeken naar wat u eet, maar ook waarom. U weet vast zelf ook wel dat een frietje of die koek niet helemaal gezond is, maar verandert u het ook? Dit proces van gedragsverandering, daar kan de diëtist u bij helpen. Uiteraard moet u er wel open voor staan, immers, u moet best veel informatie geven over uw voeding en uw gedrag en dat is  lastig. De diëtist kijkt hiervoor behoorlijk in uw privé leven.  Verder is het ook belangrijk dat u zelf aangeeft wat u graag wil.

U kunt bij mij terecht voor onder andere:

overgewicht bij volwassenen

overgewicht bij kinderen

ondergewicht

hoog cholesterol

hoge bloeddruk

diabetes mellitus

maagdarmklachten

U kunt beter naar mijn collega Wilma Koghee (Arnhem zuid) bij coeliakie en bij ernstige allergieën (onduidelijke of vele allergieën gecombineerd) naar de allergie-diëtisten in Arnhem.