Koolhydraatarm dieet

Een voeding met ‘afwijkende’ samenstelling, staat natuurlijk al heel lang in de belangstelling. Ik vind het altijd belangrijk om een dieet vol te kunnen houden, dus het is niet een dieet die je zomaar even start. Het is belangrijk om het dieet op een goede manier te volgen: er moet aandacht zijn voor een volwaardige voeding, vezels, B-vitamines en de inname van vet. Let op bij het plots starten van een streng koolhydraatbeperkt dieet bij hartfalen. De grote hoeveelheid vocht die u kwijtraakt in het begin, geeft een grotere belasting op het hart.

Na het doen van literatuuronderzoek en een cursus bij Harriët Verkoelen, ben ik zeer enthousiast over dit dieet! Kijk ook eens op haar website, zij heeft met veel succes mensen hiermee geholpen. Ze heeft ook een leuk boek geschreven met recepten: Harriet Verkoelen

Ik heb enkele van deze boeken in huis en als u er eentje wil hebben, mail dan gerust. Ze kosten 15 euro.

Je kunt een koolhydraatbeperkt dieet streng of minder streng volgen. Dit hangt af van uw huidige voedingspatroon en wat u prettig vindt. Het dieet heeft veel consequenties en kan niet zomaar door iedereen worden gevolgd. Ook moet u wat inzicht hebben in de samenstelling van de voeding. U moet enige tijd de hoeveelheid koolhydraten ‘tellen’. Uiteraard krijgt u, als u dit bij mij zou volgen, uitgebreide informatie, adviezen en recepten om het uit te kunnen voeren.

Wanneer zou u bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet kunnen volgen?

– wanneer u veel afvalpogingen heeft gedaan en nu lukt het (ondanks caloriebeperking) echt niet meer

– bij slecht ingestelde diabetes

– wanneer u op het punt staat insuline te ‘moeten’ spuiten.

Een dergelijk dieet beginnen, vergt altijd overleg met de diëtist, praktijkondersteuner/diabetesverpleegkundige en de arts.

Bekijk de verkorte informatie over het koolhydraatarm dieet op deze download: Koolhydraatarm-jaofnee

Neem contact op voor meer informatie.

Menu