Maagverkleining

Een maagverkleining of ‘gastric bypass’ is een operatie die wordt gezien als ‘laatste redmiddel’ ter bestrijding van ernstig overgewicht.

Ook een gastric sleeve of sleeve gastrectomie is een operatie waarbij een deel van de maag wordt weggehaald ten behoeve van gewichtsverlies.

Ik heb veel mensen gezien die voor begeleiding naar de operatie toe of na de operatie moesten leren anders te eten. Doordat de voeding nog maar zeer beperkt is, is het belangrijk vaak op een dag, kleine porties te eten en natuurlijk voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Dit geldt bijvoorbeeld voor eiwitten uit de voeding en bepaalde vitamines die altijd moeten worden gebruikt om te korten te voorkomen. Klik hier voor wat meer informatie: maagverkeining

Soms komen mensen, na langere tijd, weer aan. U kunt voor begeleiding bij het weer ‘op het juiste pad’ te komen bij mij terecht.

Voor meer informatie over de criteria waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen klik hier: Inclusie-bariatrie

Klik op het plaatje voor de ‘ keuzehulp bariatrie’. Een handige hulp met duidelijke uitleg rondom gastric bypass of sleeve of geen operatie.

Het is een ‘keuzehulp’ gemaakt door ‘patientplus’: 

Menu