money-33202_640

Basisverzekering:

In 2018 wordt de diëtist nog steeds vergoed vanuit de basisverzekering.  De vergoeding is drie uur per kalenderjaar, natuurlijk nog niet zo veel, maar hier kun je een goed begin maken en in sommige gevallen heb je hier genoeg aan. Uiteraard gaan deze kosten wel eerst van uw eigen risico af. Dit geldt niet voor kinderen onder de 18 jaar.

Het eerste consult duurt ongeveer 60 minuten en ik reken zeker 15 minuten ‘uitwerktijd’. Soms is dit wat langer.

Drie uur staat dus ongeveer voor 4-5 consulten. Wanneer u vaker wilt komen, kan dat uiteraard altijd. De kosten voor een vervolgconsult liggen rond de 20 euro.

Kijk hier voor de aanvullende info van de diverse verzekeraars over de basisverzekering. Soms heb je een verwijzing nodig. Ik ben aangesloten bij alle verzekeraars. Basisverzekering-2018

Sommige verzekeraars, zoals Menzis, hebben in hun aanvulling nog een extra uurtje dieetbehandeling. Dit komt bovenop die 3 uur. Deze gaan  niet van uw eigen risico af. Kijk hier voor de lijst: Diëtist in aanvulling (na 3 uur basis)

Er zijn ook aanvullende pakketten (die dus niet van het eigen risico af gaan) waar je wat vergoeding krijgt voor begeleiding bij voedingsadviezen. Je moet dan niet een ‘al te medisch probleem’ hebben. Deze is in principe voor gewichtsconsulenten, maar soms staat de diëtist ook vermeld. Aanvullende pakketten komen uit de aanvulling en gaan niet van het eigen risico af. Contact wel eerst voor de zekerheid uw situatie met de verzekeraar! Kijk hier:

U heeft voor bijna alle verzekeraars GEEN verwijzing meer nodig, maar ik vind het wel prettig als u het wel heeft, het is immers vaak een samenspraak met de huisarts en hij of zij krijgt ook altijd een rapportage van mij (tenzij u dat natuurlijk niet wil).

Ketenzorg.

Heeft u diabetes, hart-vaatziekten of COPD en zit u bij uw huisarts in de ‘ketenzorg’ (u gaat dan ook naar de praktijkondersteuner), dan krijgt u de diëtist voor ongeveer drie uur vergoed. In sommige gevallen mag dit meer zijn. Het plezierige van deze zorg is dat het niet van uw eigen risico af gaat!

Voor de ketenzorg moet u door de praktijkondersteuner worden doorgestuurd, dit gaat digitaal.

Zelf betalen.

U kunt uiteraard altijd langs komen en de consulten zelf betalen. Soms doet u dat al via de verzekering (eigen risico). Ik merk dat mensen soms wel heel veel geld uitgeven aan shakes, clubs, of andere dingen, maar niet altijd geld over hebben voor de gezondheid. Ik besef dat niet iedereen dit makkelijk kan opbrengen, maar het levert ook wat op!

Budgetconsult.

Kunt u het moeilijk zelf betalen en krijgt u het niet vergoed? Wilt u toch een keer langskomen? U kunt dan kiezen voor een ‘budgetconsult’.  U komt dan voor een eenmalig consult, waarbij uw voeding wordt bekeken, advies wordt gegeven, vragen worden beantwoord en u krijgt een (standaard) boekje mee over het betreffende onderwerp. De huisarts krijgt hiervan geen rapportage (dat kost immers tijd en dus geld), uiteraard wordt er wel overlegd met de huisarts als ik iets belangrijks ‘ontdek’.

Dit consult kost u 50 euro.

Stoppen met roken consult.

Krijgt u GEEN vergoeding, dan heb ik in de maanden januari en februari (met betrekking tot de goede voornemens!) een aanbieding! Probeer te voorkomen dat u aankomt, dat is zeer belangrijk. Voor veel mensen is het ook een belemmering om te stoppen met roken. Een eenmalig advies waarbij ik kijk naar uw voeding, de knelpunten en adviezen geef om te voorkomen dat u aan komt, kost slechts 40 euro! Let wel: als er een mogelijkheid tot vergoeding is (als u in de ketenzorg zit of uw eigen risico op is), declareer ik gewoon aan de verzekering.