Wist u dat je zo’n 30% minder kans hebt om kanker te krijgen door gezond te leven?

Iedereen weet wel dat roken slecht is, dit levert ook nog zo’n 30% minder kans op, wanneer je dit niet doet.

De oorzaken van kanker zijn, gerangschikt in volgorde: Overgewicht, te weinig beweging, ongezond eten (waaronder te weinig greoente en fruit). Erfelijkheid is zo’n 5-10%. Daarnaast heb je nog een categorie ‘vreselijk pech’. Ik denk dat ze die oorzaken nog niet weten.

 

Ook heeft een gezonde voeding minder kans op het ontstaan van hart en vaatziekten. Vooral veel groente en fruit zijn hiervoor beschermend. Uiteraard moet u niet vergeten te bewegen. Een half uur per dag is al heel aardig!

 

Een hoge bloeddruk ontstaat door overgewicht, een teveel aan zout. Stress speelt ook een rol en uiteraard zit er ook een erfelijk aspect aan.

 

Is het niet beter om VOOR u een ziekte heeft te komen in plaats van DAARNA?

 

Kom eens langs voor een preventieconsult. Als u het zelf moet betalen is een eenmalig gezondheidsconsult voor een speciaal tarief, namelijk 50 euro. (geen verwijzing nodig; er gaat geen rapportage naar de huisarts). Krijgt u het wel vergoed (ofwel: bent u uw eigen risico al kwijt, want de diëtist zit altijd in het basispakket), dan wordt de rekening gewoon naar de verzekering gestuurd.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *