Gezond leven en eten heeft veel gezondheidseffect. Natuurlijk zijn risico’s nooit uit te sluiten, maar je ziet een behoorlijk effect op het voorkomen van bepaalde ziekten wanneer je voldoende beweegt en gezond eet.

Het risico op kanker kan ook verminderen met zo’n 30% door niet te roken en goed te eten. Uiteraard zijn ook hier uitzonderingen.. helaas krijgen sommige mensen ook kanker ondanks dat ze gezond hebben geleefd!

De oorzaken van kanker zijn, gerangschikt in volgorde: Overgewicht, te weinig beweging, ongezond eten (waaronder te weinig groente en fruit). Erfelijkheid is zo’n 5-10%. Ook is het werken met ongezonde stoffen en hormonale factoren ook nog een oorzaak. Een deel van de oorzaken is dus nog onbekend.

Ook heeft een gezonde voeding minder kans op het ontstaan van hart en vaatziekten. Vooral veel groente en fruit zijn hiervoor beschermend. Uiteraard moet u niet vergeten te bewegen. Een half uur per dag is al heel aardig!

Een hoge bloeddruk ontstaat door overgewicht, een teveel aan zout. Stress speelt ook een rol en uiteraard zit er ook een erfelijk aspect aan.

Preventie?

Helaas is daar best weinig aandacht voor. Kom eens langs voor een preventieconsult. Als u het zelf moet betalen is een eenmalig gezondheidsconsult voor een speciaal tarief, namelijk 50 euro. (geen verwijzing nodig; er gaat geen rapportage naar de huisarts). Krijgt u het wel vergoed (ofwel: bent u uw eigen risico al kwijt, want de diëtist zit altijd in het basispakket), dan wordt de rekening gewoon naar de verzekering gestuurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu