Naar de diëtist… niet iedereen staat hierom te springen! Het aanpassen van uw voeding is immers een grote ingreep in uw dagelijkse leven. Ik probeer als diëtist te kijken naar uw ‘aandoening’ en hoe u hier zo goed mogelijk mee om kunt gaan. Het is dus belangrijk om goed aan te geven hoe uw voeding er uit ziet. Het is bekend dat er sprake is van ‘onderrapportage’, dat wil zeggen dan mensen (niet altijd met opzet!) niet altijd goed (kunnen) aangeven wat ze eten. U moet dus ook zelf heel bewust kijken naar uw voeding: wat gaat er mis, waarom, wanneer. U moet hier echt tijd voor uittrekken en kleine doelen stellen.

Geef ook goed aan wat u verwacht en wil. Ik heb zeer veel ervaring en ideeën hoe u iets aan zou kunnen passen, maar het moet wel aansluiten.

Het grootste deel van het veranderen moet u helaas zelf doen; u bent de meeste tijd in uw eigen omgeving waar u op uw voeding moet letten. Uw eetgedrag aanpassen is dus confronteren, doorzetten, kleine stapjes zetten en haalbare doelen te stellen. Ik probeer samen met u te kijken wat u kunt aanpassen en ook… waarom. Soms is het een aantal kilo afvallen in combinatie met andere aanpassingen met betrekking tot gezond eten. Bij gezond eten mag u best ook allerlei ‘extraatjes’,  maar ik kan u hierin veel variatie aanbieden. Wist u dat 5 of 10 kg gewichtsverlies al heel veel gezondheidswinst kan geven? Ook gezonder eten heeft effect, alleen zult u niet altijd op korte termijn hiervan effecten zien.

De groepen mensen met een koemelk of lactose- allergie, verminderde nierwerking of ondergewicht is zeer goed te helpen met een dieetadvies! Hiervoor is een dieetadvies echt essentieel!

Waarom naar mij?

– zeer veel ervaring

in mijn ruim tien jaar praktijk heb ik nog nooit een wachtlijst gehad

– ook avondspreekuren, zelfs als u wil, zaterdags!

– concrete adviezen

– er wordt u niets opgedrongen

– wetenschappelijk, degelijk en praktische adviezen

– geen wijzend vingertje

– doelgericht

 

Wist u dat….

– gezond eten en leven en  niet roken wel 40-60% van de kankergevallen in Nederland zou verminderen??!!

–  75%  van het zout wat we eten, door de fabrikanten is toegevoegd?

– vaak al na het eerste consult veel mensen zeggen een betere stoelgang te hebben?

– u soms recht heeft op belastingteruggave bij enkele soorten diëten?

Twijfelt u  nog? Mail of bel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.

Menu