Tijdens mijn jaren als diëtist ben ik steeds weer wat anders gaan werken. Ik begeleid mensen inmiddels op een heel andere manier dan in de beginjaren! Zeker de laatste twee jaar heb ik, doordat ik zelf veranderingen doormaakte en veel heb geleerd, andere ideeën over de begeleiding. Overigens is dit niet altijd ‘nodig’. Wanneer je een te hoog cholesterol hebt en je wilt daar adviezen over, dan is dit vaak praktisch, toepasbaar en hopelijk effectief.

Maar.. vaak merk ik dat er meer is dan ‘alleen maar ‘een gezondheidsprobleem. Ik doe een uitgebreide intake en stel veel vragen over uw voeding maar ook uw leefpatroon, leefstijl, beweging, stressniveau. Een holistische insteek dus.

Zeker bij overgewicht is er vaak meer advies nodig dan ‘eet gezond, dan valt u af’. Was het maar zo eenvoudig. Overgewicht is een lastig op te lossen probleem en het is goed om naar meerdere aspecten te kijken van uw leefstijl. Zo kunt u namelijk ook gezondheidswinst hebben: u lekkerder voelen, fitter, minder stress hebben. Ik ben uiteraard geen psycholoog, maar kan u een heel stuk verder helpen in het veranderen van uw bepaalde patronen, automatismen en ingesleten gedrag.

Veel mensen ervaren ook steeds terugkerende knelpunten wanneer ze iets willen veranderen: ‘Ja, ik weet zo goed hoe het moet.. maar het lukt gewoon niet! Samen kijken we naar het gedrag en gaan we een positieve toekomst in door op een andere manier te gaan werken.

Wanneer u de verandering wilt aangaan en merkt dat het niet zo makkelijk gaat of u valt terug, maar ook bij stress, burn-out of emotioneel eetgedrag, is het wellicht een goed idee om eens een afspraak te maken!

We maken kleine stappen en we gaan er voor!

Wanneer ook ik, samen met u, vastloop, verwijs ik u met heel veel liefde door naar Marco:

Verandercoach en hypnotherapeut-in-opleiding… Stap in een andere ‘jij’.

Deze aanvullende begeleiding wordt niet vergoed door de verzekering en vindt plaats bij u thuis op afspraak.

Ga voor meer geluk!

Ga voor meer informatie naar: www.marcokoppers.nl