Wanneer je hoort ‘ieder pondje gaat door het mondje’ , denk ik: dan ziet die persoon overgewicht als een veel te eenvoudig probleem Het is uiteraard zo dat wanneer je veel eet, je een grotere kans hebt dat je steeds wat zwaarder wordt, maar dat is niet zomaar bij iedereen het geval! Veel omstandigheden kunnen er voor zorgen dat het gewicht stijgt, zeker in deze samenleving!

Ik probeer iedereen met overgewicht verder te helpen. Soms is dit met een klein resultaat, maar ben je wel een stuk gezonder. Soms adviseer ik een maagverkleining (hier heb ik veel ervaring mee) of langdurige begeleiding bij het aanpassen van je eet- en leefpatroon. Dit gaat stap voor stap.

Door mijn ervaring vanuit de theorie, maar vooral vanuit de klanten zelf en mijn eigen levenservaring, werk ik zo veel mogelijk holistisch: dus kijkend naar de hele mens! Gezin, werk, omgeving, beweging, stress, automatismen, gedrag, etc. komt indien nodig, aan bod. Hierbij is enige psychologische begeleiding ook van toepassing.

Uiteraard stuur ik u door wanneer de (psychische) problemen behandeling behoeft van een praktijkondersteuner of psycholoog.

Daarnaast werk ik samen met een ‘verandercoach’. Dit is ‘practice based’, dus niet bewezen. Hij helpt mensen om in een ander systeem te stappen en andere keuzes te maken. Vraag bij mij meer informatie. De kosten hiervan worden niet vergoed.

Maak een afspraak, ook als u al vaker een diëtist heeft gezien! Ik ben anders…