Ondervoeding komt veel voor bij bijvoorbeeld mensen die net uit het ziekenhuis komen, een operatie hebben ondergaan of behandelingen voor bepaalde ziektes (kanker). Ook ouderen kunnen sneller ondervoed raken. Ondervoeding gaat vaak gepaard met ongewenst gewichtsverlies en ondergewicht, maar kan ook voor komen als u overgewicht heeft. Meestal is er verlies van spiermassa.

Ondervoeding kan veel gevolgen hebben zoals: tekorten, spierverlies, vermoeidheid, slechter immuunsysteem, minder goed helende wonden, etcetera.

De diëtist kan u helpen bij een volwaardige, energie- en eiwitrijke voeding. Dit is soms best lastig want veel mensen hebben een verminderde eetlust of verminderde smaak, vermoeidheid en dergelijke. Ik vind het leuk om u hierbij te kunnen helpen. Het is vaak een uitdaging, maar ik probeer u op een praktische manier te helpen hierin. Ik heb ervaring met ondervoeding bij diverse doelgroepen en mijn werk in het ziekenhuis was hierbij ook zeer leerzaam!

Maak een afspraak, een verwijzing van huisarts of specialist hoeft niet, maar is wel aan te bevelen. Soms zijn één of twee gesprekken al helpend.

Maak eens een afspraak bijvoorbeeld:

  • tijdens of na behandeling van kanker
  • ongewenst gewichtsverlies
  • voor of na een operatie
  • slecht eten door eenzaamheid, depressie, stress
  • hogere leeftijd

Ik geef praktische adviezen die aansluiten op uw situatie en kan eventueel bij u thuis komen.